1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO personeli izinleri arttırıldı

TPAO personeli izinleri arttırıldı

Enerji Günlüğü – TPAO personelinin geçerli mazereti olması halinde ücretli izni beş günden on güne çıkarıldı.Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı...

TPAO personeli izinleri arttırıldı

Enerji Günlüğü – TPAO personelinin geçerli mazereti olması halinde ücretli izni beş günden on güne çıkarıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Personel Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin beşinci fıkrasının (b) bendinin (6) numaralı alt bendinde yapılan değişikliği bugünkü Resmi Gazete’de yayınladı.

Buna göre, daha önce;

“ Ücretli Mazeret İzinleri: Personele verilecek ücretli mazeret izinleri;

1) Evlenmesi halinde 5,

2) Ana, baba, eş, kardeş, çocukölümü halinde 3,

3) Kendisinin, eşinin ya da velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde olup ikâmet ettiği gayrimenkul ile ev eşyasının veya mülkiyeti kendisine, eşine ya da velâyeti altındaki çocuklarına ait olmayan bir evde ikâmet etmesi halinde, burada bulunan ev eşyasının; yangın, sel, deprem ve diğer tabiî afetlere uğraması halinde, hasarın derecesine göre 3-10,

4) Bulunduğu mahalden başka bir yere sevk edilen hasta veya başka bir yerde defnedilecek cenazeye refakat edecek personele, belgelendirmesi kaydı ile gidilecek yerin uzaklığına göre, gidiş ve dönüşü kapsamak üzere en fazla 7,

5) Çocuğu doğması halinde 4,

takvim günüdür.

6) Geçerli mazereti üzerine, saatlere de bölünebilmek kaydıyla, yılda en fazla 5 iş günü, ücretli mazeret izni verilebilir. Bu iznin tam gün olarak kullanılması halinde, kullanılacak izin süresi bir takvim ayında 1 iş gününden fazla olamaz.

7) Doğum yapması halinde, kanuni sürelere uygun olarak emzirme izni verilir.

8) Muvazzaf askerlik hizmeti dışında manevra veya herhangi bir sebeple silah altına alınması ve bunun sonucunda geçici olarak işinden ayrılması halinde silah altında kaldığı sürece ücretli izin verilir. Ancak, bu sürede herhangi bir nam altında ücret alıyorsa, alınan bu ücret aylık istihkakından tenzil edilir.

9) Belgelendirilmesi kaydıyla; sanık, tanık veya davacı, davalı olarak mahkemede geçirdiği süre kadar ücretli izin verilir.”

şeklinde olan 6 numaralı alt bend:

“Geçerli mazereti üzerine, saatlere de bölünebilmek kaydıyla, yılda en fazla 10 iş günü, ücretli mazeret izni verilebilir. Bu iznin tam gün olarak kullanılması halinde, kullanılacak izin süresi bir takvim ayında 1 iş gününden fazla olamaz.” şeklinde değiştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler