1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP’den TPIC’e personel devri yapılmayacak

TP’den TPIC’e personel devri yapılmayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Petrol İş Sendikası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan TPIC’e personel devri yapılmaması...

TP’den TPIC’e personel devri yapılmayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Petrol İş Sendikası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan TPIC’e personel devri yapılmaması konusunda anlaştı.

Petrol İş Sendikası, TP’den TPIC’e personel devri yapılmaması, sendika üyelerinin tamamının Türkiye Petrolleri bünyesinde çalışmalarına devam etmesi ve TPIC’te ihtiyaç olan kadrolar için yeni personel istihdam edilmesi konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile mutabakata varıldığını bildirdi. 

Sendikadan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP)’nın Sondaj, Workover, Kuyu tamamlama ve Jeofizik Operasyonlar Müdürlüğü bünyesindeki bazı faaliyetlerin, Turkish Petroleum International Company Limited Şirketi (TPIC)’ne devrine ilişkin kurulan komisyon 29 Kasım 2017 Çarşamba günü, Enerji Bakanlığı’nda üçüncü kez toplandı. Komisyonda Enerji Bakanı Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, TP Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca, TP Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çalık, Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, TPIC Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanı Ali Tirpan, Petrol-İş Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz katıldı. Temmuz ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, TP’nin Sondaj, Workover, Kuyu Tamamlama ve Jeofizik Operasyonları Servis Hizmetleri işlerine ait her türlü araç, iş makinası, kule, gemi, diğer ekipman, malzeme, sondaj park sahaları ve müştemilatı Turkish Petroleum International Company’ye (TPIC) devredilmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan bu yazı gereği Türkiye Petrolleri yönetiminin yapacağı uygulama doğrultusunda ilgili bölümlerinin tüm müştemilatıyla birlikte çalışanları da kapsayacak şekilde TPIC’e devri mümkün iken, Sendikamızın uzun süredir sürdürmüş olduğu çalışmalar neticesinde, Enerji Bakanlığı ile Sendikamız arasında bir komisyon kurulmuş ve konunun bu komisyonda tartışılarak, üyelerimizin gönüllülük esası gözetilemek suretiyle TPIC’e geçiş yapması ve örgütlü yapının zedelenmemesi noktasında görüş birliğine varılmıştı. Ancak Genel Başkanımızın 22 Ekim 2017 tarihinde başlayıp beş gün süren, Türkiye Petrolleri’ne ait sahalarda çalışan üyelerimizle yapmış olduğu istişare toplantıları neticesinde, üyelerimizin neredeyse tamamının TPIC’e geçme konusuna sıcak bakmadıkları ve bu konuda gönüllü olmayacakları anlaşılmıştır. Bu bağlamda bugün Enerji Bakanlığı’yla Sendikamız arasında üçüncüsü yapılan komisyon toplantısında bu durum gündeme getirilmiş ve TP’den TPIC’e personel devri yapılmaması, üyelerimizin tamamının Türkiye Petrolleri bünyesinde çalışmalarına devam etmesi ve TPIC’te ihtiyaç olan kadrolar için yeni personel istihdam edilmesi hususunda karşılıklı mutabakata varılmıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler