1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPOC yurtdışında 100 milyon dolar bulundurabilecek

TPOC yurtdışında 100 milyon dolar bulundurabilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin yurt dışında petrol arama faaliyetleri yürüten kamu şirketi TPOC, faaliyetlerinin devamı için yurt dışında 100 milyon...

TPOC yurtdışında 100 milyon dolar bulundurabilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin yurt dışında petrol arama faaliyetleri yürüten kamu şirketi TPOC, faaliyetlerinin devamı için yurt dışında 100 milyon dolara kadar para bulundurabilecek.

Bakanlar Kurulu 15/4/2014 tarihinde aldığı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) bağlı olarak kurulan Turkish Petroleum Overseas Company Limited'in (TPOC) faaliyetlerinde düzenlemeler eklediği “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Yurt Dışında Şirketler Kurması ve Kurulmuş Şirketlere İştirak Etmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ını bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, TPAO'ya bağlı olarak kurulmuş olan TPOC şirketine ilişkin hususlar eklendi. Nominal sermayesi 500 milyon dolar olan şirkete, ödenmemiş sermayeye mahsuben yapılacak aktarımlar her yıl için ilgili yılın genel yatırım ve finansman programında öngörülen hedeflere uyumlu olarak gerçekleştirilecek.

Şirket, faaliyetlerinin devamı için yurt dışında 100 milyon dolara kadar para bulundurabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler