1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TÜBİTAK`tan yerli güneş teknolojisi geliştirme çağrısı

TÜBİTAK`tan yerli güneş teknolojisi geliştirme çağrısı

Enerji Günlüğü - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Yerli Güneş Enerjisi Santral Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLGES) Çağrısı...

TÜBİTAK`tan yerli güneş teknolojisi geliştirme çağrısı

Enerji Günlüğü - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Yerli Güneş Enerjisi Santral Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLGES) Çağrısı açtı. 

TÜBİTAK'tan yapılan duyuruya göre, TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ortak müşteri kurum olarak yer aldığı “Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Yerli Güneş Enerjisi Santral Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLGES)” ihtiyaç başlığına yönelik, Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından çağrı duyurusu 19 Haziran 2013 itibariyle açıldı.

Çağrı başlığına yönelik hazırlanacak proje önerilerinin 20 Eylül 2013 tarihine kadar TÜBİTAK’a iletilmesi istendi. İstekliler, çağrılara ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru dokümanlarına TÜBİTAK'ın web sitesindeki, 1007 Çağrıları bağlantısından ulaşabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler