1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş laboratuvarları akaryakıt sektörüne uygun çözümler sunuyor

Tüpraş laboratuvarları akaryakıt sektörüne uygun çözümler sunuyor

Tüpraş, İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde yer alan ve son teknolojiyle donatılan laboratuvarlarında akaryakıt, yakıt ve bitüm sektörlerinin analiz ihtiyacını karşılıyor.

Tüpraş laboratuvarları akaryakıt sektörüne uygun çözümler sunuyor

Enerji Günlüğü - Tüpraş, İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde yer alan ve son teknolojiyle donatılan laboratuvarlarında akaryakıt, yakıt ve bitüm sektörlerinin analiz ihtiyacını karşılıyor.

Türkiye’deki tüm akaryakıt analizi ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Tüpraş, dört rafinerisindeki laboratuvarlarında bir günde 2500’ü aşkın deney gerçekleştiriyor. Toplam 184 çalışanı bulunan akredite laboratuvarlar, farklı sektörlerden kurum ve kuruluşlara hizmet veriyor. Tüpraş laboratuvarlarında yapılan analizlerin doğruluğu, ulusal ve uluslararası karşılaştırma testleri düzenleyicilerinin sunduğu programlarla sürekli olarak takip ediliyor. Tüpraş laboratuvarları, sahip olduğu akreditasyonların haricinde Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) gerekliliğine göre CE belgesini de elinde bulunduruyor. Ayrıca Tüpraş laboratuvarlarında yapılan bitüm ve bitümlü bağlayıcılar analizleri, Türk Akreditasyon Kurumu haricinde tarafsız bir kuruluşça da denetleniyor.

HEDEF DAHA HIZLI VE KESİN ANALİZ SONUÇLARINA ERİŞMEK

Dijitalleşme ve modern kimya algoritmalarıyla laboratuvarlarının veri işleme kapasitesini en üst seviyeye çıkarmayı planlayan Tüpraş, farklı metotlar uygulayarak daha hızlı ve kesin analiz sonuçlarına erişmeyi hedefliyor. Tüpraş laboratuvarları, sektördeki detaylı analiz ihtiyacını karşılayabilmek ve yenilikçi çözümler sunabilmek amacıyla dış hizmetlerinin kapsamını genişletiyor. Kurumların, analiz ve bilgi amaçlı yararlanabildiği Tüpraş laboratuvarlarında, gelecek dönemde geliştirilecek iş birliklerinin de artması planlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler