1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş’ta online staj programı

Tüpraş’ta online staj programı

Tüpraş, salgın döneminde üniversitelilere yönelik online staj programı uyguladı. 

Tüpraş’ta online staj programı

Enerji Günlüğü - Tüpraş, salgın döneminde üniversitelilere yönelik online staj programı uyguladı. 

Tüpraş, pandemi döneminde uzaktan çalışma modeliyle başlattığı Genç Yetenek-Nextremers Programı’nın ardından, üniversite öğrencilerine yönelik staj programlarını da online olarak tamamladı.

Tüpraş, pandemi döneminde üniversite öğrencilerine yönelik Online Staj Programı uyguladı. Toplam 5.660 başvuru üzerinden değerlendirme adımlarını başarıyla tamamlayan 200’den fazla öğrenci, Ağustos ve Eylül dönemlerinde Tüpraş’ta online staj yaptı. Tamamına yakını iç kaynaklarla yönetilen programda 60’tan fazla Tüpraşlı; birebir eğitim, departman sunumları, rehberlik ve mentorluk desteği vererek, 400 saate yakın zaman ayırdılar. 

Programa katılan öğrenciler 4 hafta boyunca üretim, proses, bakım gibi temel bilgiler aldılar. Staj boyunca satış&pazarlama, Ar-Ge, veri analitiği, lojistik gibi birçok farklı alanda toplamda 25 farklı departman sunumu yapıldı. 

COĞRAFİ UZAKLIK ENGEL DEĞİL

Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy; “Dijital alt yapısı kuvvetli, kullanıcı dostu platformlarla iletişim ağını iyi kurduk. Gelişim faaliyetlerinin, yapılandırılmış bir şekilde tasarlandığı online staj programı, hem sektörümüzü ve kurumumuzu, hem de şirket kültürümüzü bir bütün olarak tanıtabilmek için iyi bir uygulama oldu. Fiziki stajlara kıyasla daha fazla araştırma ve fikir üretme, kişiye ve bilgilere daha hızlı ulaşma ortamı sağlayan online staj programları sayesinde, öğrencilerin yaşadıkları ya da okudukları şehirlerle staj yapmak istedikleri kurumlar arasındaki coğrafi uzaklıklar, artık bir araya gelmek için engel olmayacak” dedi.

Öğrencilerin birçoğu profesyonel çalışma hayatındaki ilk uzaktan çalışma deneyimini Tüpraş Online Staj Programı ile yaşadı. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler