1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Turizm sera gazı salımlarının on ikide birinden sorumlu

Turizm sera gazı salımlarının on ikide birinden sorumlu

Enerji Günlüğü - Dünyadaki sera gazı salımlarının on ikide birinin turizm sektörü kaynaklı olduğu açıklandı.İklim değişikliği ile mücadele konusunda...

Turizm sera gazı salımlarının on ikide birinden sorumlu

Enerji Günlüğü - Dünyadaki sera gazı salımlarının on ikide birinin turizm sektörü kaynaklı olduğu açıklandı.

İklim değişikliği ile mücadele konusunda Almanya'nın Bonn kentinde bir araya gelen bilim insanları dünyadaki sera gazı salımlarının on ikide birinin turizm sektörü kaynaklı olduğunu açıkladı. DW'nin haberine göre, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sekreteryası bünyesinde 2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması'nın "kural kitabını" oluşturmak üzere toplanan bilim insanları, 160 ülkede yapılan araştırma uyarınca iklim değişikliğine turizmin katkısının zannedilenden çok daha fazla olduğunu belirledi. Araştırmaya göre Dünyadaki sera gazı salımlarının on ikide biri turizm sektörü kaynaklı.

ABD, ÇİN, ALMANYA VE HİNDİSTAN’A GİDEN TURİSTLER EN OLUMSUZ KATKIYI GERÇEKLEŞTİRDİ

İklim değişikliğine en fazla olumsuz katkıyı Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Almanya ve Hindistan'da seyahat eden insanların yaptığını kaydetti. En son verilere göre turizm sektöründeki uçuşlar, konaklama ve yeme-içme, hatta hediyelik eşyaların üretimi 2013 yılında küresel çapta 4,5 milyar ton karbondioksit salımına yol açtı. Bu sayı 2009'da 3,9 milyar ton olarak kayıtlara geçmişti. 

2025 TAHMİNLERİ İÇ AÇICI DEĞİL

Mevcut öngörülere göre 2025 yılına gelindiğinde turizm sektörü kaynaklı sera gazı salımlarının yılda 6,5 milyar tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Araştırmacılar uçak yolculuklarının tek başına en büyük paya sahip olduğunu kaydederken, jet yakıtı tüketmenin atmosfere verdiği zarar dikkate alındığında, uçak bileti fiyatlarının çok daha fazla olması gerektiğini savundu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler