1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye sürdürülebilir enerji sıralamasında geriledi

Türkiye sürdürülebilir enerji sıralamasında geriledi

Enerji Günlüğü - Türkiye, enerjide sürdürülebilirliğin değerlendirildiği 2015 Trilemma Endeksi'nde geçen yıla göre 3 sıra geriledi.Dünya Enerji...

Türkiye sürdürülebilir enerji sıralamasında geriledi

Enerji Günlüğü - Türkiye, enerjide sürdürülebilirliğin değerlendirildiği 2015 Trilemma Endeksi'nde geçen yıla göre 3 sıra geriledi.

Dünya Enerji Konseyitarafından hazırlanan, enerjide sürdürülebilirliğin değerlendirildiği 2015 Trilemma Endeksi'nde Türkiye, 130 ülke içinde geçen yıla göre 3 sıra gerileyerek 76. sırada yer aldı. Türkiye'nin 3 sıra gerilemesinin en önemli nedeninin dünyada petrol stoklarının azalması olduğu bildirildi.

Türkiye'nin, 2015 Trilemma Endeksi'nin üç kolunda da dengeli bir gidişata sahip olduğu bildirilen açıklamada, özellikle enerji güvenliği bağlamında petrol ve petrol ürünleri stoklarında yaşanan azalmaların Türkiye'nin performansında küçük çaplı bir gerilemeye sebep olduğu ifade edildi. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarında değişiklik olmaması nedeniyle, Türkiye'nin enerji çeşitliliği performansında da olağanüstü bir değişik yaşanmadığı kaydedildi.

ÇEVRESEL KONULARDA SIKINTI DEVAM EDİYOR

Endekste, Türkiye'nin çevresel konulardaki sıkıntılarının devam ettiği, özellikle düşük enerji ve emisyon yoğunluğu meselelerinde ilerlemeler olmasına rağmen, bunun beklenen düzeyde olmadığı ifade edildi.

Uluslararası danışmanlık firması Olivier Wyman ortaklığıyla hazırlanan ve ülkelerin sürdürülebilir enerji politikaları üretmedeki yeterliliklerine göre hazırlanan 2015 Trilemma Endeksi'nde ilk 10'da İsviçre, İsveç, Norveç, Birleşik Krallık, Avusturya, Danimarka, Kanada, Fransa, Finlandiya ve Yeni Zelanda yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler