1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’de 3 yılda 140 bin elektrikli araç yollarda olacak

Türkiye’de 3 yılda 140 bin elektrikli araç yollarda olacak

Enerji Günlüğü - 2022 yılına kadar Türkiye’de 140 bin elektrikli aracın kullanımda olması öngörülüyor.CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in...

Türkiye’de 3 yılda 140 bin elektrikli araç yollarda olacak

Enerji Günlüğü - 2022 yılına kadar Türkiye’de 140 bin elektrikli aracın kullanımda olması öngörülüyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2022 yılına kadar ülkemizde 140 bin elektrikli aracın kullanımda olmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Varank, ““Sektör temsilcileri ve akademisyenlerle 2018 yılında yapılan bir derinlemesine analiz çalışmalarına göre, Türk halkı elektrikli araçlara sıcak bakmakta ve ülkemizde 2022 yılında 140 bin elektrikli aracın ve 14 bin ticari şarj ünitesinin aktif olarak kullanımda olması öngörülmektedir. Bu arada, Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsleri de çeşitli yerli firmalar tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Hibrit ve elektrikle çalışan, çevre dostu binek araçların ve şarj istasyonlarının sayısının artmasıyla, kamu kesimindeki kullanım daha da yaygınlaşacaktır” ifadesini kullandı.

2006-2016 yıllarında otomotiv sektörüne 33 milyon TL tutarında destek sağlandığını açıklayan Bakan Varank, kamuda yabancı menşeili binek taşıtların alınmasının yasaklandığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler