1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli metrobüsü Ankara’da

Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli metrobüsü Ankara’da

Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli elektrikli otobüsünü üreten Bozankaya şimdi de ilk yerli elektrikli metrobüsünü imal etti.

Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli metrobüsü Ankara’da

Enerji Günlüğü-Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli elektrikli otobüsünü üreten Bozankaya şimdi de ilk yerli elektrikli metrobüsünü imal etti.

Yüzde yüz yerli mühendislik ve teknolojiyle üretilen metrobüs için OSTİM teknik üniversitesiyle 26 Şubat Salı günü saat 10.00 ‘da işbirliği protokolü imzalanıyor. İmza günü elektrikli metrobüsle Ankara turu yapılacak.

TEK ŞARJ İLE 250 KM GİDİYOR

%100 elektrikli çift körüklü, 5 adet solda, 4 adet de sağda olmak üzere toplam 9 kapısı olan metrobüs 250 kişi yolcu kapasiteli. 25 metre uzunluğunda ve tek şarj ile 250 kilometreye kadar yol alabilen elektrikli metrobüs hem yatırımcıların, hem de elektrikli ulaşım teknolojilerine ilgi duyanların yakından görebilmesi için yaklaşık bir ay boyunca OSTİM’de olacak.

AVRUPA’DA DA YOLLARDA…

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü üreten Bozankaya bugüne kadar Türkiye’de açılan tüm elektrikli otobüs ihalelerini kazandı. Konya, Eskişehir, İzmir, Elazığ, Manisa, Malatya, Antalya ve Kayseri'de hizmet veren Bozankaya elektrikli otobüsleri, toplu ulaşımda temiz enerji kullanımında öncü firmalardan.

Bozankaya, elektrikli otobüsleriyle Türkiye dışında Almanya ve Lüksemburg gibi birçok Avrupa ülkesinde, büyük metropollerin toplu taşıma sistemlerinde hizmet veriyor ve yolculara temiz enerjili, konforlu ve güvenli bir şehir içi seyahati deneyimi yaşatıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler