1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Üçlü doğalgaz görüşmesi bugün yapılıyor

Üçlü doğalgaz görüşmesi bugün yapılıyor

Enerji Günlüğü – Rusya,Ukrayna ve Avrupa Birliği temsilcileri arasındaki doğal gaz görüşmeleri bugün Brüksel'de gerçekleşecek.Rusya Federasyonu Enerji...

Üçlü doğalgaz görüşmesi bugün yapılıyor

Enerji Günlüğü – Rusya,Ukrayna ve Avrupa Birliği temsilcileri arasındaki doğal gaz görüşmeleri bugün Brüksel'de gerçekleşecek.

Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı yetkilisinin RIA Novosti’ye yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna, Rusya ve Avrupa Birliği temsilcilerinin katılımıyla doğalgaz konusundaki bir sonraki müzakereler bugün Brüksel’de gerçekleşecek.

RIA Novosti’ye açıklama yapan Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı yetkilisi ‘Pazartesi günü Brüksel’de üç taraflı doğalgaz görüşmeleri yapılacak’ dedi.

Yetkili görüşmede hangi konuların ele alınacağı ve tarafların fiyat ve Ukrayna’nın borçlarının ödenmesi konularında uzlaşıya varıp varmadıklarını açıklamadı.

Gazprom şirketi Ukrayna’ya, biriken doğalgaz ödenmesine yönelik verdiği süreyi 10 Haziran tarihine uzatmıştı. Borçların ödenmemesi durumunda doğalgaz ihracatı ön ödeme sistemine geçecek. Bu ise 11 Haziran tarihinde Ukrayna’ya sağlanan doğalgazın kesilmesine yol açabilir.

Öte yandan bugün Bulgaristan ve Sırbistan Gazprom’un inşa edeceği Güney Akım Boru Hattı çalışmalarını askıya aldıklarını duyurdular. Bu nedenle bugünkü görüşmeler Güney Akım Projesinin işleyişi açısından da büyük önem taşıyor. Daha önce de AB ile bu konuda restleşen Rusya Güney Akım Projesinde rotayı değiştirebileceklerini söyleyerek Türkiye’yi işaret etmişti.

BULGARİSTAN GÜNEY AKIM ÇALIŞMALARINI ASKIYA ALDI

Önceki ve Sonraki Haberler