1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vangölü ve Dicle EDAŞ`ın devrine ÖYK`dan onay çıktı

Vangölü ve Dicle EDAŞ`ın devrine ÖYK`dan onay çıktı

Enerji Günlüğü - Vangölü ve Dicle elektrik dağıtımın özel sektöre devri, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylandı. Vangölü...

Vangölü ve Dicle EDAŞ`ın devrine ÖYK`dan onay çıktı

Enerji Günlüğü - Vangölü ve Dicle elektrik dağıtımın özel sektöre devri, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylandı. 

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ ile Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi sürecinde kritik bir aşama daha geride kaldı. Söz konusu dağıtım bölgelerinin, açılan ihaleyi kazanan isteklilere devri ÖYK tarafından onaylandı.

DİCLE EDAŞ İŞKAYA-DOĞU OGG'YE

Buna göre, Dicle EDAŞ'ın yüzde 100 hissesi, 387 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren İşkaya Doğu Ortak Girişim Grubuna İhale Şartnamesi çerçevesinde satılacak. İşkaya-Doğu OGG'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatı İdare lehine irat kaydedilerek, söz konusu hisseler, 385 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılacak. Çalık EDAŞ'ın cayması halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek. Bu durumda Dicle EDAŞ hisseleri 371 milyon dolarla üçüncü en iyi teklifi veren Mes A.Ş.-İskur A.Ş. Ortak Girişim Grubuna satılacak. Mes AŞ-İskur OGG'nin de almaktan imtina etmesi halinde teminatları Özelleştirme İdaresi lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

VANGÖLÜ EDAŞ TÜRKERLER İNŞAAT'A

Vangölü EDAŞ hisseleri 118 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş.ye satılacak. Türkerler sözleşmeyi imzalamaktan imtina eder veya diğer yükümlülükleri yerine getirmezse hisseler 117 milyon dolarla ikinci en yüksek teklifi veren Özyazıcı İnşaat-Doğu Otomotiv Ortak Girişim Grubu'na devredilecek. Özyazıcı-Doğu Otomotiv'in de sözleşme gereklerini yerine getirmemesi halinde ihale iptal edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler