1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yalova’da atıktan türetilmiş yakıt hazırlanacak

Yalova’da atıktan türetilmiş yakıt hazırlanacak

Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği, 4 milyon TL yatırımla 187.200 ton/yıl kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama tesisi kuracak.

Yalova’da atıktan türetilmiş yakıt hazırlanacak

Enerji Günlüğü -  Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulacak tesiste, yılda 187 bin 200 ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) hazırlanacak.

Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği tarafından, Yalova ili, Çiftlikköy İlçesi, Denizçalı Köyü sınırları dahilinde, mülkiyeti kendisine ait 10.000 m2’lik alanda Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 4 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje apsamında ATY Hazırlama tesisinde saatte 25 ton, günde 600 ton, ayda 15.600 ton, yılda 187.200 ton üretim gerçekleştirilecek. 187.200 ton/yıl miktarındaki atığın 97.200 ton/yıl’lık kısmı tehlikeli atık, 90.000 ton/yıl’lık kısmı tehlikesiz atık olacak. 

ATY YÜKSEK KALORİFİK DEĞERE SAHİP

ATY (atıktan türetilmiş yakıt), evsel ya da endüstriyel katı atıklardan geri kazanılabilen malzemelerin (plastik, cam, metal vb.) ayrıştırılmasından sonra geriye kalan yanabilir malzemeden elde edilen alternatif bir tür katı yakıttır. Yüksek kalorifik değere sahip bu yakıt çimento fabrikalarında, enerji üretim tesislerinde yakıt olarak kullanılıyor. Kalorifik değerinin yüksek olması yakıt karakteristiğinde bulunan plastik, kağıt gibi bileşenlerden kaynaklanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler