1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yatağan`ın Elsan`a devrine ÖYK`dan onay çıktı

Yatağan`ın Elsan`a devrine ÖYK`dan onay çıktı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu, Yatağan Termik Santrali'nin, ihalede en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri AŞ'ye (Bereket Enerji)...

Yatağan`ın Elsan`a devrine ÖYK`dan onay çıktı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu, Yatağan Termik Santrali'nin, ihalede en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri AŞ'ye (Bereket Enerji) devrini onayladı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi sonucuna ilişkin dosyayı inceleyip karara bağladı.

Yatağan Termik Santralinin ve ilgili Maden Ruhsatlarının bir bütün halinde 1 milyar 91 milyon dolar bedelle, en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devredilmesi kararı onaylandı.

Elsan Elektrik AŞ'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatı İdare lehine irat kaydedilecek. Bu durumda, söz konusu varlıklar, 1 milyar 90 milyon dolarla ikinci en yüksek teklifi veren Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'ye devredilecek.

Alsim Alarko AŞ'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatı İdare lehine irat kaydedilecek. Bu durumda sıra üçüncü en iyi teklif sahibi olan Konya Şeker'e gelecek.

Söz konusu varlıklar 1 milyar 32 milyon dolar bedelle üçüncü en yüksek teklifi veren Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılacak ve işletme hakkı verielcek.

Konya Şeker'in de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatı İdare lehine irat kaydedilerek ihale iptal edilecek.

Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi, Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesinin imzalanması ve diğer işlemlerin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı.

NELER SATILIYOR, DEVREDİLİYOR?

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait; Yatağan Termik Santralinin,Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınırların, Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların, GELİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazların ve GELİ tarafından kullanılan taşınmazların “Varlık Satışı” yöntemi ile, ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahalarının “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilmesi için ihale yapılmıştı.

KAYAKÖY HES'İN İŞLETMESİNİ VEYSİ MADENCİLİK DEVRALIYOR

ESENDAL VE IŞIKLAR (VİSERA) HES'LERİ METEK İŞLETECEK

DERE VE İVRİZ HES'LER ÜLKE ELEKTRİK'E

Önceki ve Sonraki Haberler