1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. YEGM: Başkasının rüzgarını kesene izin yok

YEGM: Başkasının rüzgarını kesene izin yok

Enerji Günlüğü - YEGM Makine Mühendisi Mustafa Çalışkan, başkasının rüzgarını kesenlerin rüzgar yatırım izni alamayacaklarını söyledi.21.Uluslararası...

YEGM: Başkasının rüzgarını kesene izin yok

Enerji Günlüğü - YEGM Makine Mühendisi Mustafa Çalışkan, başkasının rüzgarını kesenlerin rüzgar yatırım izni alamayacaklarını söyledi.

21.Uluslararası Enerjive Çevre Konferansı'nda 2015 RES Müracaatları ve Türkiye Rüzgar Sektörüne Etkileri konulu Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB)Özel Oturumunda konuşan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürülüğü Makine Mühendisi Mustafa Çalışkan, başkasının rüzgarını kesenlerin rüzgar yatırım izni alamayacaklarını söyledi.

Çalışkan, "Bundan sonraki yarışmalarda önemli olacak kesişme noktası. Başkasının rüzgarını kesenler izin alamayacak." ifadesini kullandı.

1100 YENİ BAŞVURUYU 1.5 AYDA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Çalışkan ayrıca, yeni aldıkları 1100 başvurunun teknik değerlendirmesini de 1.5 ay gibi bir sürede bitireceklerini de sözlerine ekledi.

SEKTÖRE PARALEL RÜZGAR SANAYİ GELİŞECEK

Oturum Başkanı TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven ise 10 bin MV'lık bir rüzgar santralini devreye almadığınızda Türkiye olarak günde 7 milyon dolar dışarıya para ödendiğini ve bunun da yılda 2.5-3 milyar dolar ettiğini belirterek, "Ben sektörün gelişmesine paralel rüzgar sanayinin de gelişeceğine inanıyorum." dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler