1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldırım: TANAP’ın Türkiye kısmı bu sene bitiyor

Yıldırım: TANAP’ın Türkiye kısmı bu sene bitiyor

Enerji Günlüğü - Başbakan Binali Yıldırım, Azeri doğal gazını Türkiye’ye taşıyacak olan TANAP projesinin Türkiye kısmının bu sene biteceğini...

Yıldırım: TANAP’ın Türkiye kısmı bu sene bitiyor

Enerji Günlüğü - Başbakan Binali Yıldırım, Azeri doğal gazını Türkiye’ye taşıyacak olan TANAP projesinin Türkiye kısmının bu sene biteceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan Devlet Televizyonu’nda (AZTV) katıldığı Günün Nabzı programında, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki yatırımların karşılıklı olarak arttığını belirterek, bütün Kafkas bölgesini, hatta Orta Asya’yı, Balkanlar ve Avrupa’yı da yakından ilgilendiren Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Tiflis Kars, TANAP projesi gibi önemli projelerin de bulunduğunu kaydetti. TANAP projesinin de aynı şekilde hem Kafkas bölgesinin, Türkiye’nin ve bütün Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlayan çok büyük bir proje olduğunu ifade eden Yıldırım, TANAP projesinin Türkiye kısmının bu sene biteceğini söyledi.

ENERJİ GÜVENLİĞİ AVRUPA İÇİN TERÖRDEN DAHA ÖNEMLİ

Binali Yıldırım, “2004 Bakü-Tiflis-Kars’ı ilk defa gündeme getirdiğimizde bu projenin gerçekleşeceğine inanan nerdeyse yoktu. Hayal gibiydi ama biz sabrettik, gayret ettik ve o hayal gerçek oldu. Burada Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, dirayeti, liderliği çok önemliydi. Nihayet projeyi tamamladık. Daha şimdiden Avrupa’dan bu tarafa yük taşıtmak isteyenler var. Çin’den, Orta Asya’dan bu projeye katılmak isteyenler var. TANAP projesinin Türkiye kısmı bu sene bitiyor. Türkiye’den sonra TAP diye devam ediyor. Balkanlar ve Avrupa ülkelerine. Enerji güvenliği Avrupa için terörden de daha önemli bir konu. Bu ve buna benzer projeler Türkiye ve Azerbaycan’ın, hatta Gürcistan’ın bölgedeki önemini daha da ortaya çıkarıyor. Bölgenin istikrarı huzuru ve geleceği için ciddi bir imkan sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler