1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: toplam 1 milyon 350 bin varil Kürt petrolü birikti

Yıldız: toplam 1 milyon 350 bin varil Kürt petrolü birikti

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar Kuzey Irak’tan toplam 1 milyon 350 bin varil petrol gelerek biriktiğini ve...

Yıldız: toplam 1 milyon 350 bin varil Kürt petrolü birikti

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar Kuzey Irak’tan toplam 1 milyon 350 bin varil petrol gelerek biriktiğini ve bunun 1 milyon 222 bin varilinin tanklarda, geri kalanın da boru hattında olduğunu söyledi.

Irak’tan gelen Kerkük-Yumuratlık Petrol Boru Hattı’nın çıkış noktasında incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Mart’tan bu yana patlama gerekçesiyle merkezi Irak petrolleri aktarılamadığını hatırlatarak, Irak’ın daha yüksek kapasite ile çalışmalarını temenni etiklerini ve toplam 1 milyon 350 bin varil Kuzey Irak petrolü biriktiğini ifade etti.

K.IRAK PETROLÜNÜ AYRI AYRI DEPOLUYORUZ

Merkezi Irak hükümeti ile konuştukları gibi Kuzey Irak’ın petrollerini ayrı ayrı depoladıklarını belirtenYıldız, Özellikle Kuzey Irak petrollerinin iki tane tankta depolanmış durumda olduğunu ifade etti.

TOPLAM 1 MİLYON 350 BİN VARİL PETROL BİRİKTİ

1 Mart’tan bu yana bir arızadan kaynaklanan veya patlama gerekçesiyle merkezi Irak petrollerinin aktarılamadığını belirten Yıldız, “Biz Iraklı kardeşlerimizin, ister merkezi ister Erbil veya Bağdat fark etmez, daha yüksek kapasite ile çalışmalarını temenni eder ve isteriz. Şu ana kadar Kuzey Irak’tan gelen ve burada biriken toplam 1 milyon 350 bin varil petrol var. Tabi ki 1 milyon 222 bin varili şu anda tanklarda geri kalan da boru hattında.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler