1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: TR’yi ilk 10’a enerji sektörü sokacak

Yılmaz: TR’yi ilk 10’a enerji sektörü sokacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinde...

Yılmaz: TR’yi ilk 10’a enerji sektörü sokacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinde enerji, lokomotif sektördür” dedi. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2. Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi'nin açılışında konuştu. Yatırımcının enerji sektörüne ilgisinin azalmadan devam ettiğini ifade eden Mustafa Yılmaz, sağlıklı işleyen bir enerji piyasası için gerekli düzenlemeleri hızlı yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz şöyle dedi: 

“Yatırım hızıyla düzenleme hızı eş zamanlı gitmeli. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinde lokomotif sektör enerjidir. Bu hedefe varabilmek enerji arz güvenliğini sağlamamıza ve enerji ticaretimizi derinleştirmemize bağlı.”

ENERJİDE TÜRBÜLANSLAR NORMAL 

Türkiye enerji piyasasının yapısından kaynaklanan iniş çıkışlar yaşanabildiğini ifade eden Yılmaz, “Bazı türbülanslar yaşanması normal" dedi. Enerji piyasasında her zaman yatırımcıları dinlemeye ve taleplerini almaya çaba gösterdiklerinin altını çizen Mustafa Yılmaz, "Enerji ticaretinin gelecekte de bugünkü gibi gelir getirmesi için düzenleme alanındaki kalitemiz çok önemli. Şu ana kadarki düzenleme kalitemizin oldukça iyi seviyede olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler