1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Tüketicinin memnun olmadığı piyasa sağlıklı işlemez

Yılmaz: Tüketicinin memnun olmadığı piyasa sağlıklı işlemez

Enerji Günlüğü – EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicinin memnun olmadığı bir piyasanın sağlıklı işlemeyeceğine vurgu yaptı.ELDER’in 11’inci...

Yılmaz: Tüketicinin memnun olmadığı piyasa sağlıklı işlemez

Enerji Günlüğü – EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicinin memnun olmadığı bir piyasanın sağlıklı işlemeyeceğine vurgu yaptı.

ELDER’in 11’inci sektör toplantısında konuşan ve dağıtım sektöründe müşteri memnuniyeti ile ilgili açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicinin memnun olmadığı bir piyasanın sağlıklı işlemeyeceğine vurgu yaparak, elektrik dağıtım şirketleriyle ilgili EPDK’ya 2017’de vatandaş tarafından 50 binden fazla şikayet geldiğini söyledi.

Müşteri memnuniyetinin sektörde yöneticilik yapan ya da sahada ter döken işçiyle doğru orantılı olduğunu söyleyen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz şöyle konuştu; “EPDK olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Tüm paydaşların çıkarlarını ortak noktada buluşturuyoruz. Kamu olarak sektörden de hizmet ve müşteri memnuniyetinde azami çaba göstermelerini bekliyoruz. Sektörde görev yapan herkesin takım ruhu ile hareket etmesini istiyoruz. Dinamik bir sektörde yatırımın bitmesi, hedefin tükenmesi söz konusu değil. Dağıtım şirketlerinin de şebeke yatırımlarının yanı sıra bilişim ve teknoloji yatırımlarını sürdürmeleri gerekiyor. 2017 yılı yatırımları bizi memnun etti. Yeni tarife döneminde çıtayı yükseltmemize rağmen bizim belirlediğimiz çıtadan daha fazla yatırım yapıldı. 2016 yılında dağıtım şirketleri 3,6 milyar TL yatırım yaparken 2017 yılında 4,7 milyarla öngörülen yatırımın üstünde oldu. Ancak yatırım rakamlarından daha da önemlisi bu yatırımların hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetine dönüşmesi. 2017 yılında EPDK’ya 50 binden fazla şikayet iletilmesi dikkat çekici husus. Çağrı merkezindeki çalışan personel en doğru şekilde vatandaşları yönlendirmeli ve gerekli eğitimden geçmeli. Güçlü ve etkin iletişimin olmadığı yerde sorunlar çözülmez ve yeni sorunlar meydana çıkar. Elektriğe bağlı yaşayan abone sorunları, can ve mal güvenliğiyle ilgili sorunlar öncelikli olmalıdır. Tüketicinin memnun olmadığı bir piyasa sağlıklı işlemez.”

Raşit Kırkağaç – Bursa

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler