1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Yılmazlar Madencilik Kütahya’da hayvan dışkılarından elektrik üretecek

Yılmazlar Madencilik Kütahya’da hayvan dışkılarından elektrik üretecek

Yılmazlar Madencilik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kuracağı biyogaz santralinde günde 175 ton hayvan dışkısı ve mısır silajını işleyerek elektrik üretecek. 

Yılmazlar Madencilik Kütahya’da hayvan dışkılarından elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Yılmazlar Madencilik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kuracağı biyogaz santralinde günde 175 ton hayvan dışkısı ve mısır silajını işleyerek elektrik üretecek. 

Yılmazlar Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi, Derbent Köyü, Kırk Pınar Mevkiinde işlettiği süt sığırcılığı tesisinden ve bölgedeki diğer hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıklarının ve tarımsal atıkların nihai bertarafının sağlamak ve elektrik ve gübre üretimiyle değerlendirmek amacıyla bir biyogaz tesisi kurmayı planlıyor. Şirket süt sığırcılığı tesisinin yanına 1,6058 MW kapasiteli Biyogaz ve Gübre Üretim Tesisi kurup işletecek.

TESİS İÇİN 10 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Yaklaşık 10 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak olan Gübre İşleme, Biyogaz Üretimi ve Kojenerasyon Tesisi’nde hayvan dışkısı organik atıkları ve mısır silajı anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanacak. Parçalanma esnasında açığa çıkan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak. Tesiste 1 adet kojenerasyon ünitesi olacak. Kojenerasyon ünitesinde saatte 1.560 kWh elektrik üretimi gerçekleştirilecek. 

Tesise günde 90 ton hayvan dışkısı ve 85 ton/gün mısır silajı olmak üzere toplam 175 ton/gün hammadde girişi olacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler