1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yüksel Yıldırım: LNG terminali kurmak istiyorum

Yüksel Yıldırım: LNG terminali kurmak istiyorum

Enerji Günlüğü - Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, "Bakanlık 10 yıl doğalgazı taşıtma sözü verirse, LNG gemisi yaptırabilirim....

Yüksel Yıldırım: LNG terminali kurmak istiyorum

Enerji Günlüğü - Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, "Bakanlık 10 yıl doğalgazı taşıtma sözü verirse, LNG gemisi yaptırabilirim. Hatta LNG terminali bile kurmak istiyoruz" dedi. DÜNYA Ekonomi TV'de Murat Erdoğan'ın sunduğu Pusula programına katılan Yüksel Yıldırım, "2008 krizine geçmiş tecrübelerimizle çok sağlam girdik ve tam bir şirket avcısı olarak kriz masası yerine fırsat masası oluşturup satın almalara girdik. Rüyasını bile göremeyeceğimiz başarıları gerçekleştiriyoruz. Holdingi Amerikan-Japon iş kültürüyle yönetiyoruz" diye konuştu.

 

"PETROL VE DOGALGAZ SEKTÖRÜNE GİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Grubun bundan sonra medencilik, limanlar, enerji ve gübre sektöründe büyüyeceğini açıklayan Yıldırım, "Ayrıca petrol ve gaz sektörüne girmeye çalışıyoruz. Biz, LNG taşımacılığına da girmek istiyoruz fakat bu konuda ne Enerji Bakanlığı ne de hükümet tarafından ciddi bir destek göremedik" dedi. Türkiye'ye bir LNG tanker kazandırabilecek 'babayiğit' olmaya aday olduğunu söyleyen Yıldırım "Devletin kontrat teşviki ile biz bu alana girebiliriz. '10 yıl ithal edilen doğalgazı taşıtma sözü veriyorum denirse, LNG gemisini Uzakdoğu'da yaptırabilirim. Geminin kredisini alabilecek gücümüz de var" diye konuştu Hatta Türkiye'de bir LNG terminali de kurmak istediklerini açıklayan Yüksel Yıldırım "Bize desinler ki 'siz bir babayiğitsiniz bu işe girmek istiyorsanız buyurun. Kamu özel sektör işbirliğiyle yapılmış bir model olursa, biz bu sektöre seve seve gireriz. Sizin aracılığınızla bu mesajı ilk defa veriyorum. LNG'ye yatırım yapmaya hazırım" diyerek yatırım mesajı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler