1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan-Bulgaristan gaz hattı kapasite artış testleri başladı

Yunanistan-Bulgaristan gaz hattı kapasite artış testleri başladı

Yunanistan-Bulgaristan doğal gaz ara bağlantı hattında kapasite artış potansiyelini belirlemek için iki yıllık piyasa değerlendirme süreci başlatıldı.

Yunanistan-Bulgaristan gaz hattı kapasite artış testleri başladı

Enerji Günlüğü - Yunanistan-Bulgaristan doğal gaz bağlantı hattında kapasite artırımı için iki yıl sürecek testlere başlandı.

Yunanistan-Bulgaristan doğal gaz ara bağlantısının (IGB) operatörü ICGB, kapasite artırımını sağlayacak potansiyel talep seviyesini araştırmak için bağlayıcı olmayan ilk piyasa testi aşamasını başlattığını açıkladı. 

DEĞERLENDİRME SÜRECİ İKİ AŞAMALI OLACAK

ICGB'den yapılan açıklamada, 3 Temmuz'da başlatılan iki yıllık piyasa değerlendirme sürecinin, bağlayıcı olmayan ve bağlayıcı bir aşamaya bölüneceği, ilk beyanların 28 Ağustos'a kadar verileceği ifade edildi. 

HATTIN KAPASİTESİ YILDA 2 MİLYAR M3 ARTABİLİR

Şu anda yılda yaklaşık 3 milyar metreküp kapasite ile çalışan ara bağlantının, piyasa ilgisine bağlı olarak ek bir yatırımla 5 milyar m3/yıl seviyesinin üzerine çıkabileceği belirtiliyor. Açıklamada, kapasite artışının, Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde planlanan LNG terminalinin açılışına paralel olarak gerçekleşebileceği kaydedildi.

Geçen yıl işletmeye alınan hat Yunanistan'ın Komotini kenti ile Bulgaristan'ı Stara Zagora kentleri arasında uzanıyor ve Türkiye'den Yunanistan'a pompalanan Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 gazını Bulgaristan'a taşıyor. Hat ile ICGB'nin potansiyel altyapı hazırlığını şimdiden değerlendirmeye başlamasıyla birlikte hidrojen de taşınabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler