1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yurt içi enerji üretim maliyeti Ekim’de dörtte bir oranında arttı   

Yurt içi enerji üretim maliyeti Ekim’de dörtte bir oranında arttı   

Türkiye’de kömür ve linyit üretim maliyetleri Ekim’de bir önceki yıla göre yaklaşık %24 artarken, ham petrol ve doğal gaz üretimi maliyetleri %23’ün üzerinde arttı. 

Yurt içi enerji üretim maliyeti Ekim’de dörtte bir oranında arttı   

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ekim ayında bir önceki yıla göre %25,05 artarken, bir önceki aya göre %0,65 azaldı.    

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı Ekim ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları Ekim ayında bir önceki aya göre %0,65 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %25,05 oranında arttı.

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığında ise maliyetler bir önceki yıla göre yaklaşık %32 artarken, imalat sektöründe yaklaşık %27, elektrik gaz ve buhar sektöründe %24,31 ve su temini sektöründe %56,26 oranında arttı. 

KÖMÜR ÜRETİM MALİYETİ %24 ARTTI

Kok ve rafine petrol ürünlerinin yurt içi üretim maliyetleri Ekim’de bir önceki yıla göre %19,77 artarken, ham petrol ve doğal gaz sektöründe %23,35 oranında arttı. Ayrıca diğer madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri %26,12 arttı. Yurt içinde kömür ve linyit üretim maliyetleri de bir önceki yıla göre %23,92 arttı.

Enerji Günlüğü