1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yusufeli Barajı gövdesinin yüzde 25’i tamamlandı

Yusufeli Barajı gövdesinin yüzde 25’i tamamlandı

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde kurulmakta olan ve 600 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılaması planlanan Yusufeli Barajı’nın gövde inşaatının dörtte biri tamamlandı.

Yusufeli Barajı gövdesinin yüzde 25’i tamamlandı

Enerji Günlüğü - Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde kurulmakta olan ve 600 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılaması planlanan Yusufeli Barajı’nın gövde inşaatının dörtte biri tamamlandı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Yusufeli Barajı'nda gövde beton döküm çalışmalarında 6 Mayıs itibarıyla 1 milyon metreküp beton dökülerek gövde betonunda yüzde 25 gerçekleşme sağlandığını bildirdi.

Gövde yüksekliği 94 metreye yükselen baraj, tamamlandığında Eyfel kulesinden sadece 25 metre kısa olacak. Aynı zamanda 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

GÖVDE BETONU 2 YILDA TAMAMLANACAK

Aydın yaptığı yazılı açıklamada, Barajda gövde beton dökümüne 10 Temmuz 2018'de başlandığını belirterek, 4 milyon metreküp gövde hacmine sahip barajda günde 7 bin metreküp, ayda ise 200 bin metreküp beton dökülmesinin planlandığını, bu programlama çerçevecinde gövde betonunun 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı.

Aydın, barajın gövdesinin 100 katlı bir gökdelene eş değer olduğuna dikkati çekerek, tamamlandığında milli bütçeye yıllık 1 milyar lira katkı sağlayacağını belirtti.

Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövdesinin yüzde 25’i tamamlandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler