1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Türkiye Sigorta Yusufeli Barajı ve HES'i sigortaladı

Türkiye Sigorta Yusufeli Barajı ve HES'i sigortaladı

Türkiye Sigorta, 1,9 milyar kWh enerji üretmesi planlanan Yusufeli Barajı’nı 31 Aralık 2023 tarihine kadar sigortaladığını bildirdi.

Türkiye Sigorta Yusufeli Barajı ve HES'i sigortaladı

Enerji Günlüğü - Türkiye Sigorta, Çoruh Nehri üzerine kurulan Yusufeli Barajı ve HES'i 31 Aralık 2023’e kadar güvence altına aldı.

Türkiye Sigorta, Artvin’in 70 kilometre güneybatısında, Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı ve hiroelektrik santralinin (HES), güvence altına aldığını açıkladı. 2022 yılı sonuna kadar devam edecek olan İnşaat All Risk poliçesi; terör, test devresi, yangın, doğal afetler, çökme, üçüncü şahıs ve hırsızlık gibi teminatları içeriyor. Ardından başlayacak olan bakım devresiyle birlikte Yusufeli Barajı 31 Aralık 2023 tarihine kadar sigorta güvencesi altında olacak.

Yapımına ilk olarak 26 Şubat 2013 tarihinde başlanan ve Türkiye'nin en yüksek barajı kabul edilen Yusufeli Barajı’nda yılda 1 milyar 900 milyon kWh enerji üretilmesi planlanıyor.

“BARAJ 2,5 MİLYON KONUTUN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAR”

Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Remzi Duman, Türkiye’nin enerji alanındaki atılımlarını hız kesmeden devam ettirdiğini ifade ederek, “Yusufeli Barajı’nın enerji üretim kapasitesi, 2,5 milyon konutun ihtiyacını tek başına karşılayacak düzeyde. 100 katlı bir gökdelen yüksekliğinde olan Yusufeli Barajı’na sağladığımız teminatla gurur duyuyoruz. Tüm Türkiye için anlam ve önemi büyük olan bu projede, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler