1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zaimler: Enerjisa yenilenebilirde öncülük yapmaya devam edecek

Zaimler: Enerjisa yenilenebilirde öncülük yapmaya devam edecek

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, Grubun Alman E.ON ile ortaklığı Enerjisa Üretim'in yenilenebilir enerjiye yoğunlaştığını ifade ederek, bu alanda öncülük yapacaklarını söyledi.

Zaimler: Enerjisa yenilenebilirde öncülük yapmaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, Erciyes RES’in açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın geçirmekte olduğu dönüşümün en önemli aşamalarından birinin enerjide yeşil dönüşüm olduğunu vurguladı. Dünyanın nasıl bir geleceğe yol alacağını yeşil dönüşümün belirleyeceğini kaydeden Zaimler, “Gelecek nesillere temiz bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek sunmanın tek reçetesi yenilenebilir enerji kaynaklarının maksimize edilmesidir” dedi. 

“NET SIFIR İÇİN GÜÇ VE BİRİKİM VAR” 

İnsanlığın, sürdürülebilirliği öne planda tutan yeni bir ana rota çizdiğini kaydeden Kıvanç Zaimler, Türkiye’nin de bu yaklaşımı benimseyerek 2053 yılında sıfır emisyon hedefi koyduğunu hatırlattı. Türkiye’nin doğru planlama ve iş birlikleriyle Net Sıfır hedefini gerçekleştirecek güce ve birikime fazlasıyla sahip olduğunun altını çizen Zaimler, “Türkiye yenilenebilir enerjide öncü ve dünyada hatırı sayılır ülkelerden arasında yer alıyor. Türkiye’nin yeşil enerji konusunda atacağı adımlar ilerisi için büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. 

“ERCİYES RES İLE HEDEFLERİMİZE YAKLAŞTIK” 

Kıvanç Zaimler, Enerjisa Üretim’in Türkiye’nin yeni bir gelecek yolculuğunda en önemli yatırımlara imza atma kararlılığı içinde olduğunu kaydetti. Enerjisa Üretim’in bu kapsamda art arda yeni projeleri hayata geçirdiğini kaydeden Zaimler “Ekim ayında Enercon ile imzalanan 1000 megavatlık rüzgâr türbini tedarik anlaşmasının ardından ve yeni devreye aldığımız Erciyes RES ile bu alandaki hedeflerimize daha da yaklaştık. Önümüzdeki dönemde de yenilenebilir enerji yatırımlarımızı artırma ve hem sektörümüze hem de toplumumuza bu konuda öncülük eden bir çizgide çalışmalarımızı sürdürme kararlılığındayız” dedi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / Yahyalı-KAYSERİ 

Önceki ve Sonraki Haberler