1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 1 milyondan fazla petrol çalışanı işsiz kalabilir

1 milyondan fazla petrol çalışanı işsiz kalabilir

Koronavirüs salgınının küresel petrol talebini bu yılı %5 azaltabileceği ve petrol sahaları hizmet sektöründen 1 milyondan fazla kişinin işsiz kalabileceği kaydedildi.

1 milyondan fazla petrol çalışanı işsiz kalabilir

Enerji Günlüğü - Koronavirüs salgınının küresel petrol talebini bu yılı %5 azaltabileceği ve petrol sahaları hizmet sektöründen 1 milyondan fazla kişinin işsiz kalabileceği kaydedildi.

Norveç merkezli bağımsız enerji araştırma kuruluşu Rystad Energy, koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının yavaşlatılması için alınan tedbirlerin petrol talebini azaltması ve daha az projenin gündeme gelmesinin etkisi ile petrol sahalarına hizmet sektöründen 1 milyondan fazla kişinin bu yıl işten çıkarılabileceğini duyurdu. Şirket ayrıca, küresel petrol talebinin 2020'de geçen yıla göre yüzde 4,9 düşeceğini öngörüyor. Buna göre bu yıl küresel petrol talebi günde 4,9 milyon varil azalarak günlük 95 milyon varil seviyesinde gerçekleşecek.

PETROL SAHALARI HİZMET SEKTÖRÜNDE 5 MİLYON KİŞİ ÇALIŞIYOR

Hali hazırda petrol sahaları hizmet sektöründe 5 milyonun üzerinde kişinin istihdam edilmekte olduğunu ifade eden Rystad Energy, sektördeki şirketlerin bu yıl en azından işgüçlerini yüzde 21 azaltacaklarını tahmin ettiklerini belirtti. Bu personel azaltımının 13 puanlık bölümünün düşen petrol fiyatlarından ve geri kalanının koronavirüs kaynaklı kesintilerden geleceğini vurguladı. Rystad, petrol fiyatlarında zayıflığın 2021'de devam etmesi halinde, iş gücünün daha da azaltılabileceğini de belirtti. 

KÜRESEL PETROL TALEBİ NİSAN’DA DAHA DA AZALACAK

Rystad Energy geçtiğimiz hafta yayınladığı raporda küresel petrol talebinde düşüşün 2,8 milyon varil/gün olacağı tahmininde bulunmuştu. Rystad, Nisan ayında küresel petrol talebinin geçen yılın aynı ayına göre 16 milyon varil/gün azalmasını beklediğini de belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler