1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD, Kuzey Akım 2 yaptırımlarında ikinci dalgaya hazırlanıyor

ABD, Kuzey Akım 2 yaptırımlarında ikinci dalgaya hazırlanıyor

Rus gazının Avrupa’ya transfer kapasitesini arttıracak Kuzey Akım 2’nin borularını döşeyen Allseas’a yaptırım uygulayan ABD, şimdi de hattan gaz almak isteyen şirketlere yaptırıma hazırlanıyor.

ABD, Kuzey Akım 2 yaptırımlarında ikinci dalgaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Rus gazının Avrupa’ya transfer kapasitesini arttıracak Kuzey Akım 2’nin borularını döşeyen Allseas’a yaptırım uygulayan ABD, şimdi de hattan gaz almak isteyen şirketlere yaptırıma hazırlanıyor.

ABD, Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin hayata geçmesini engellemek için yeni yaptırımlar hazırlıyor. Yaptırım tehditleri ile Kuzey Akım 2 için boru döşeme gemisi tedarik eden Allseas şirketini projeden çekilmeye zorlayan ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu'nun Kuzey Akım 2'ye katılan şirketlere yönelik yeni bir yaptırım yasası çıkarmaya hazır olduğu ifade ediliyor. Handelsblatt gazetesinin haberine göre, bu yeni yaptırım yasası, bu sefer Avrupalı yatırımcıları veya Kuzey Akım 2 üzerinden gaz almak isteyen şirketleri vurabilir. ABD'nin yeni yaptırım yasasını Şubat veya Mart ayı içinde çıkarması bekleniyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler