1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2'de boru döşeyen Allseas gemilerini geri çağırdı

Kuzey Akım 2'de boru döşeyen Allseas gemilerini geri çağırdı

İsveç merkezli Allseas şirketi, ABD’nin yaptırım uygulama kararı sonrasında Kuzey Akım 2’de çalışan 2 boru döşeme gemisini geri çağırdı. 

Kuzey Akım 2'de boru döşeyen Allseas gemilerini geri çağırdı

Enerji Günlüğü - İsveç merkezli Allseas şirketi, ABD’nin yaptırım uygulama kararı sonrasında Kuzey Akım 2’de çalışan 2 boru döşeme gemisini geri çağırdı. 

İsveç-Hollanda ortaklığı Allseas Group'tan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı inşaasında çalışan gemiler ABD’nin yaptırım uygulama kararı sonrasında geri çağrıldı. 

Açıklamaya göre, gemiler Baltık Denizi'nden ayrıldılar ve başka bir projeye yönlendirildiler. 

Rusya Enerji Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 2'yi yabancı boru döşeme gemileri olmadan bitirecek kabiliyete sahip olduklarını ancak projenin tamamlanmasının birkaç ay uzayacağını ifade etmişti. 

PUTİN VE MERKEL PROJEYE DESTEĞİ ARTTIRACAK

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel Kuzey Akım 2'ye desteği artırmak konusunda anlaştılar. 

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ile Merkel arasındaki görüşmede Libya da gündeme geldi ve iki lider Libya krizinin çözülmesi için siyasi ve diplomatik çabaların artırılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar. 

PROJENİN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ ÖNGÖRMEK ZOR

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın ne zaman tamamlanacağını hiç kimsenin öngöremeyeceğini söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler