1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lavrov: Kuzey Akım-2’ye zorluk Avrupa için daha pahalı gaz anlamına gelir

Lavrov: Kuzey Akım-2’ye zorluk Avrupa için daha pahalı gaz anlamına gelir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı için yaratılan zorlukların Avrupa için daha yüksek doğalgaz fiyatı anlamına geleceğini söyledi. 

Lavrov: Kuzey Akım-2’ye zorluk Avrupa için daha pahalı gaz anlamına gelir

Enerji Günlüğü - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı için yaratılan zorlukların Avrupa için daha yüksek doğalgaz fiyatı anlamına geleceğini söyledi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus gazını Baltık Denizi'nden Avrupa'ya ulaştıracak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Projenin Avrupa enerji güvenliğini güçlendireceğini ve projeyi gerçekleştireceklerini vurgulayan Lavrov, “Kuzey Akım 2 için yaratılan zorluklar Avrupa için daha yüksek doğalgaz anlamına gelir” ifadesini kullandı.

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküpün üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek transfer gelirinden edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğalgazına olan bağımlılığın artacağı gerekçesiyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor. 

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler