1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avdan Termik Santrali ÇED raporu süreci iptal edildi

Avdan Termik Santrali ÇED raporu süreci iptal edildi

Denizli’nin en verimli tarımsal alanında kurulması planlanan 300 MW’lık kömür yakıtlı Avdan Termik Santrali projesi ÇED raporu süreci iptal edildi.

Avdan Termik Santrali ÇED raporu süreci iptal edildi

Enerji Günlüğü - Denizli’nin en verimli tarımsal alanında kurulması planlanan 300 MW’lık kömür yakıtlı Avdan Termik Santrali projesi ÇED raporu süreci iptal edildi.

Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Denizli'nin Tavas ilçesinde kurulması planlanan kömür yakıtlı termik santral projesi 'Avdan'ın çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin sonlandırılarak iptal edildiğini açıkladı.

Tin açıklamasında, “Hemşehrilerimizin talebi ve girişimlerimiz sonucu durdurulan Tavas Avdan’daki termik santral projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile makamında yaptığımız görüşmenin ardından ÇED süreci de sonlandırılarak iptal edilmiştir. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı. 

AKP TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan iki gün önce yaptığı açıklamada, 2016 yılında reddedilen projede birkaç teknik değişiklik yapıldığını, ancak koşulları düzeltmeden şirket tarafından yeniden müracaatta bulunulduğunu belirterek, aynı gerekçelerle projenin durdurulmasına karar verdiklerini söylemişti.

Avdan Madencilik Enerji San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Denizli’nin Kale ve Tavas ilçeleri sınırları içinde kurulması planlanan toplam 300 MW kapasiteli Avdan Termik Santrali projesi,  50 bin civarında zeytin ağacının kesilmesine yol açacağı ve tarımdan geçimini sağlayan bölgede yılda 1 milyon ton kömür işleyip 1 milyon 380 bin ton külü bırakacağı gerekçeleriyle büyük tepki çekmişti. 50 milyon lira yatırımla kurulması planlanan santral, bölgenin Tavas Ovası açıklığında bulunması nedeniyle karbon salımının ortalamanın çok üzerinde bir kirlenmeye yol açacağı gerekçesiyle bölge halkı ve çevre örgütleri tarafından tepkiyle karşılanıyordu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler