1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Santrali durdurulan Avdan, kömür ocağını işletmekte ısrarlı

Santrali durdurulan Avdan, kömür ocağını işletmekte ısrarlı

Avdan Madencilik, termik santral projesi durdurulan Denizli’nin Tavas ilçesinde işleteceği açık kömür ocağında yılda 500 bin ton kömür üretmeyi planlıyor. 

Santrali durdurulan Avdan, kömür ocağını işletmekte ısrarlı

Enerji Günlüğü - Avdan Madencilik, termik santral projesi durdurulan Denizli’nin Tavas ilçesinde işleteceği açık kömür ocağında yılda 500 bin ton kömür üretmeyi planlıyor. 

Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Denizli İli, Tavas İlçesi, Avdan Köyü sınırları içerisinde; 200902387 ruhsat ve 3210686 erişim numaralı alan içerisinde açık kömür ocağı işletmeyi planlıyor. Projenin değeri 900 bin lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında işletilecek olan ocakta yılda 500.000 ton kömür elde edilmesi öngörülüyor. Projenin ekonomik ömrü ise 18 yıl olarak hesaplanıyor. Kömür üretim faaliyetleri açık ocak işletmeciliği ile gerçekleştirilecek olup, malzeme patlatma yapılarak gevşetilecek ve iş makineleri yardımıyla alınacak.

Dekapaj işlemleri sırasında da yılda 7 milyon ton dekapaj malzeme (pasa) açığa çıkacak. Oluşacak pasa, döküm alanı olarak belirlenen alanda depolanacak ve üretimi biten alanların üzerine serilerek alanın rehabilitasyonu sağlanacak. 

Haziran ayında şirketin Denizli’nin Kale ve Tavas ilçeleri sınırları içinde kurulması planlanan toplam 300 MW kapasiteli Avdan Termik Santrali projesinin durdurulduğu açıklanmıştı. Bununla birlikte CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Termik santral projesinin durdurulduğuna dair açıklamanın henüz resmi bir açıklama niteliği taşımadığını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerinde bu konuda bir duyuru olmadığını belirterek, durdurmanın yetmediğini ve projenin iptal edilmesi gerektiğini kaydetmişti. 

Enerji Günlüğü  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler