1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Denizli’de Avdan Termik Santrali projesi durduruldu

Denizli’de Avdan Termik Santrali projesi durduruldu

Denizli’de kurulması planlanan ve 50 bin civarında zeytin ağacının kesilmesine yol açacak olan 300 MW’lık kömür yakıtlı Avdan Termik Santrali projesi durduruldu.

Denizli’de Avdan Termik Santrali projesi durduruldu

Enerji Günlüğü - Denizli’de kurulması planlanan ve 50 bin civarında zeytin ağacının kesilmesine yol açacak olan 300 MW’lık kömür yakıtlı Avdan Termik Santrali projesi durduruldu.

Avdan Madencilik Enerji San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Denizli’nin Kale ve Tavas ilçeleri sınırları içinde kurulması planlanan toplam 300 MW kapasiteli Avdan Termik Santrali projesinin durdurulduğu açıklandı. AKP TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan kararı İl başkanlığı toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. Özkan, 2016 yılında reddedilen projede birkaç teknik değişiklik yapıldığını, ancak koşulları düzeltmeden şirket tarafından yeniden müracaatta bulunulduğunu belirterek, aynı gerekçelerle projenin durdurulmasına karar verdiklerini söyledi.

DURDURMA YETMEZ, İPTAL EDİLMELİ

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Termik santral projesinin durdurulduğuna dair açıklamanın henüz resmi bir açıklama niteliği taşımadığını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerinde bu konuda bir duyuru olmadığını belirterek, durdurmanın yetmediğini ve projenin iptal edilmesi gerektiğini kaydetti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler