1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa ulaşımda daha temiz bir sayfa açıyor

Avrupa ulaşımda daha temiz bir sayfa açıyor

Enerji Günlüğü - AB, ulaşımda temiz enerji kaynaklarının kullanılmasını ve enerji sektörü ile sinerjiyi sağlamak için yeni yatırımlar yapacak.Avrupa...

Avrupa ulaşımda daha temiz bir sayfa açıyor

Enerji Günlüğü - AB, ulaşımda temiz enerji kaynaklarının kullanılmasını ve enerji sektörü ile sinerjiyi sağlamak için yeni yatırımlar yapacak.

Avrupa Komisyonu, AB üyesi ülkelerin enerji altyapısı ve sürdürülebilir ve verimli ulaşımı geliştirme ile ilgili 22.1 milyon euro değerinde yedi ayrı yatırıma fon sağlanması önerisini kabul ettiğini açıkladı. 

Açıklamaya göre, Avrupa'yı Birleştirme Aracı (CEF) çerçevesinde finanse edilecek bu yatırımlardan dördü AB'nin 8.8 milyon euro fon sağlayacağı LNG ve doğal gaz yatırımları ile bağlantılı deniz taşımacılığı ile ilgili. Bu çerçevede Avrupa deniz otoyolları, deniz limanları ve multimodel taşımacılık koridorları ağı geliştirecek.

Yatırımlardan ikisi 12.3 milyon euro fon sağlanacak olan elektrik ve biri de 1 milyon euro destek sağlanacak olan demiryolu ulaşımı ile ilgili. 

ULAŞIMIN YÜZDE 94'Ü PETROLE DAYALI

AB Ulaşım Komiseri Violeta Bulc, Avrupa ulaşımının yüzde 94 oranında petrole bağlı olduğunu hatırlatarak, bu nedenle AB'nin ulaşımda elektrizasyon başta olmak üzere alternatif enerji kaynaklarını geliştirmeyi hızlandırmak için yatırım yapacağını kaydetti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler