1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan-Yunanistan doğalgaz bağlantısına 5 teklif

Bulgaristan-Yunanistan doğalgaz bağlantısına 5 teklif

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Yunanistan'ı birbirine bağlayacak olan doğalgaz boru hattı projesinin ikinci piyasa testi için beş teklif verildi.Yunanistan-Bulgaristan...

Bulgaristan-Yunanistan doğalgaz bağlantısına 5 teklif

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Yunanistan'ı birbirine bağlayacak olan doğalgaz boru hattı projesinin ikinci piyasa testi için beş teklif verildi.

Yunanistan-Bulgaristan (IGB) Doğalgaz Bağlantı Hattı ortakları yaptıkları bir açıklamada, hattın pazar testi aşaması için beş teklif aldıklarını duyurdular.

Yunanistan-Bulgaristan (IGB) Doğalgaz Bağlantı Hattı ikinci piyasa testi için yaklaşık 2.7 milyar metreküp kapasite tahsis edildi ve bunun 1.57 milyar metreküpü rezerve edildi. 182 kilometre uzunluğundaki hat, Yunanistan'ın Gümülcine kenti ile Bulgaristan'ın Stara Zagora kenti arasında olacak.

Geçen ay hattın ikinci faz piyasa testi teklif verme süresi 30 Kasım'a kadar uzatılmıştı. İlk fazda ortaklık 8 bağlayıcı olmayan teklif almıştı. 

Hattın maliyetinin 220 milyon Euro olması ve 2018 yılında tamamlanması öngörülüyor. Tamamlandığında ise Yunanistan'ın LNG terminallerinden olduğu kadar Azeri gazını da taşıyacak ve yılda 3 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip olacak. 

Boru hattında Bulgaristan kamu enerji holdingi BEH yüzde elli hisseye sahip ve diğer hissedarlar da Yunan kamu gaz operatörü DEPA ve İtalyan Edison şirketi. 

ENERJİ MERKEZİ OLMA SAVAŞI KIZIŞACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler