1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ceyhan Limanı’nda petrol ihracat faaliyetlerine ara verildi

Ceyhan Limanı’nda petrol ihracat faaliyetlerine ara verildi

Kahramanmaraş depreminin ardından Ceyhan (BTC) terminalindeki operasyonlar, hasar bildirimi ve acil durum toplantısı yapılacağı için geçici olarak durduruldu. 

Ceyhan Limanı’nda petrol ihracat faaliyetlerine ara verildi

Enerji Günlüğü - Türkiye’yi sarsan depremin ardından Adana’daki Ceyhan Terminali’nde çalışmalara ara verildi. Kerkük-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hatlarından ham petrol akışı ise devam ediyor.

Türkiye üzerinden uluslararası pazarlara Azerbaycan ve Irak petrolünü taşıyan ham petrol boru hatlarında herhangi bir hasar bildirilmezken, Adana’daki ihracat terminali Ceyhan’da hasar oluştuğu şüphesiyle faaliyetlere ara verildi.

Tribeca Shipping’in konu ile ilgili duyurusunda, Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde bulunan limanlarının depremden etkilendiği ve operasyonlarda gecikmeler olduğu belirtildi. Duyuruda, "Ceyhan (BTC) terminallerindeki operasyonlar, hasar bildirimi ve acil durum toplantısı yapılacağı için şu anda durmaktadır. Ceyhan ve diğer limanlardan herhangi bir güncelleme gelir gelmez sizi bilgilendireceğiz” ifadeleri yer aldı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler