1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Deprem boru hatlarını da vurdu, üç ile gaz akışı durdu

Deprem boru hatlarını da vurdu, üç ile gaz akışı durdu

Türkiye'de 20’ye yakın ilde hasara ve kayıplara yol açan depremin etkisiyle, üç ilde ve dokuz ilçede doğalgaz akışı durdu. 

Deprem boru hatlarını da vurdu, üç ile gaz akışı durdu

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, Türkiye’de en büyüğü 7.4 büyüklüğündeki çok sayıda ve yaygın şekilde meydana gelen depremlerin doğalgaz şebekesi üzerindeki etkilerine dair bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre BOTAŞ ekiplerinin sahada yaptıkları kontroller sonrasında hasar meydana gelen noktalar ve etki alanları belirlendi. 

Kahramanmaraş-Gaziantep doğal gaz iletim hattında yaşanan hasar sonucunda Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışı durdu. 

KİLİS, HATTAKİ GAZI TÜKETİYOR

BOTAŞ’ın açıklamasına göre Kilis’te de doğal gaz hattı depremden etkilendi. Ancak şehir, halen boru hattının içerisindeki gazdan beslenmeye devam ediliyor. 

ACİL İHTİYAÇLARA LNG VE CNG ÇÖZÜMÜ

BOTAŞ’ın açıklamasına göre gaz iletim hatlarının hasar gördüğü deprem bölgelerindeki doğal gaz dağıtım şirketleri ile gerekli koordinasyon kurularak, hastane, fırın vb kritik tesislere CNG ve LNG tedarik edilmesi sureti ile gaz arzı sağlanmaya devam edilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler