1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ceyhan’da petrol ithalatı bugün ve yarın da yapılmayacak

Ceyhan’da petrol ithalatı bugün ve yarın da yapılmayacak

Türkiye'nin başlıca petrol terminallerinden Bakü-Tiflis-Ceyhan terminalinde deprem nedeniyle durdurulan çalışmalar bugün ve yarın da yapılmayacak.

Ceyhan’da petrol ithalatı bugün ve yarın da yapılmayacak

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş depreminin ardından durdurulan Ceyhan (BTC) terminalindeki operasyonlar bugün ve yarın da yapılmayacak.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından hasar oluştuğu şüphesiyle faaliyetlerine ara verilen Adana'daki Ceyhan (BTC) terminallerindeki operasyonlar bugün ve yarın da yapılmayacak. 

Tribeca Shipping’in konu ile ilgili bilgilendirme notunda Ceyhan (BTC) terminallerindeki operasyonların, hasarların bildirilmesi ve acil durum toplantılarının yapılması nedeniyle şu anda durduğu belirtildi. BTC'nin dünden sonra bugün ve yarın da kapalı kalacağı belirtilirken, BOTAŞ'ın operasyonları durdurulduğunu (kargo akışı yok) duyuruldu. 

BP Azerbaycan sözcüsü dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin Ceyhan petrol terminalinde tespit edilen küçük bir sızıntının durdurulduğunu bildirmişti.

KERKÜK’TEN PETROL AKIŞI DURDURULDU

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'ten Ceyhan'a uzanan boru hattındaki petrol akışının durdurulduğunu bildirmişti. IKBY, Ceyhan'a uzanan boru hattından günde 400 bin varil, Irak federal hükümeti de günde 75 bin varil petrol pompalıyordu.

İSKENDERUN LİMANI’NDA YANGIN DEVAM EDİYOR

Öte yandan İskenderun Limak Limanı'nın bazı kargo alanlarında yangının devam ettiği, terminalin bir sonraki duyuruya kadar tüm operasyonlara kapatıldığı bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler