1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron İngiltere Kuzey Denizi’nden pek umutlu değil

Chevron İngiltere Kuzey Denizi’nden pek umutlu değil

Enerji Günlüğü – Chevron İngiltere Kuzey Denizi’ndeki doğal gaz ve petrol arama çalışmalarını fazla maliyetli bulduğu için sürdürmeyebilir.Wall...

Chevron İngiltere Kuzey Denizi’nden pek umutlu değil

Enerji Günlüğü – Chevron İngiltere Kuzey Denizi’ndeki doğal gaz ve petrol arama çalışmalarını fazla maliyetli bulduğu için sürdürmeyebilir.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Amerikan petrol şirketi Chevron İngiltere Kuzey Denizi’nde doğal gaz ve petrol aramalarının çok maliyetli olması nedeniyle 10 milyar dolarlık Rosebank Petrol Projesini geliştirmeyebilir.

Chevron mevcut durumda ortakları olan OMV ve Dong Energy ile çalışmalarını sürdürüyor, ancak artan maliyetler nedeniyle proje sekteye uğrayabilir.

Şirketten yapılan açıklamada girişim ortaklığının henüz projede ilerleyip ilerlememe konusunda bir karar almadığı, ancak Chevron’un görüşünün projenin ekonomik bir değer taşımadığı yönünde olduğu belirtildi.

İNGİLTERE’DEKİ İKİ ÖNEMLİ PROJE GERÇEKLEŞMEYEBİLİR

Statoil’in Cuma günü İngiltere Bressay ağır petrol sahasındaki yatırımlarını erteleyeceğini açıklamasından sonra, Chevron’dan gelen bu açıklama ile İngilte’deki iki büyük proje gerçekleşmeyebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler