1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Dönmez: Kemerköy Termik’te ana ünitelerde ciddi bir sorun yok

Dönmez: Kemerköy Termik’te ana ünitelerde ciddi bir sorun yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemerköy Termik Santrali’nde ana ünitelerde ciddi bir sorun olmadığını ve en kısa sürede santrali işletmeye almayı planladıklarını açıkladı.

Dönmez: Kemerköy Termik’te ana ünitelerde ciddi bir sorun yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemerköy Termik Santrali’nde ana ünitelerde ciddi bir sorun olmadığını ve en kısa sürede santrali işletmeye almayı planladıklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemerköy Termik Santrali’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dün yangın nedeniyle kontrollü bir şekilde üretimi durdurulan santralde sabah saatlerinde daha detaylı bir inceleme yapıldığını belirten Dönmez, “Bu güne kadar yaptığımız değerlendirmelerde santraldeki ana ünitelerde, yani kazan dairesinde, türbinde, jeneratörde ve şalt tesisinde ciddi bir sorun olmadığı yönünde. Şu anda santralin işletmeye alınmasıyla ilgili teknik prosedürler devam ediyor” dedi. Dönmez, Muğla ve çevresi için oldukça kritik bir konumda olan santralin en kısa sürede yeniden işletmeye almayı planladıklarını belirtti.

Şu anda santrali tehdit eden bir yangının sözkonusu olmadığını kaydeden Dönmez, bazı mecralarda iddia edildiğinin tersine gerek tesiste yerleşik sensörler vasıtasıyla gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mobil istasyonları vasıtasıyla standartlara aykırı bir emisyon tespiti yapılmadığını ifade etti. 

Bir başka sevindirici konunun da santralin kömür stok alanına yangının ulaşmaması olduğunu belirten Dönmez, sahada hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler