1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK depolamalı tesis başvurularını geçici olarak durdurdu

EPDK depolamalı tesis başvurularını geçici olarak durdurdu

Depolamalı elektrik üretim tesisi önlisans başvuruları geçici olarak durduruldu.

EPDK depolamalı tesis başvurularını geçici olarak durdurdu

Enerji Günlüğü - EPDK, depolamalı elektrik üretim tesisi önlisans başvurularını aksi yönde bir karar alacağı tarihe kadar, geçici olarak durdurdu.

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik düzenlemesi uyarınca depolamalı elektrik üretim tesisi önlisans başvuruları, geçici olarak durduruldu. 

EPDK, 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren depolamalı elektrik üretim tesisi önlisans başvurularını almaya başlamış;  başvurularını onayladığı 399 tesise toplam 23.782,7011MWh'lık depolama kapasitesi tahsis etmişti. Yönetmeliğe eklenen bir geçici maddeyle EPDK; önlisans başvurularını yeniden başlatana kadar, depolamalı üretim tesisi önlisans başvurusu almayacağını bildirdi. 

EPDK 19 Kasım 2022Wden bu yana toplam 5.869 adet depolamalı tesis önlisans başvurusu aldı. Ancak bu başvurulardan 399 adedi onaylandı ve önlisans aldı. 256 başvuru ise halen değerlendirme sürecinde bulunuyor. 

EPDK, Ağustos 2023’te lisanssız üretim tesisi başvurularını da iletim ve dağıtım seviyesindeki lisanssız elektrik tesisleri bağlantı kapasitesi durum tablolarının formatının belirlenmesi ve elektronik başvuru altyapısının hazırlanması amacıyla dondurmuş; başvuruları 01 Ekim 2023’te yeniden başlatmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler