1. HABERLER

  2. PETROL

  3. G7’nin Rus petrolüne fiyat sınırına deniz yolu ayarı

G7’nin Rus petrolüne fiyat sınırına deniz yolu ayarı

Rus petrolüne 5 Aralık'tan itibaren uygulanacak fiyat sınırı, bu tarihten önce yüklenmiş ve 19 Aralık'tan sonra boşaltılacak olan kargolara uygulanmayacak.

G7’nin Rus petrolüne fiyat sınırına deniz yolu ayarı

Enerji Günlüğü - G7 ülkelerinin 5 Aralık'tan itibaren uygulamayı planladığı Rus petrolüne fiyat sınırını sadece deniz yolu ile satılan petrolü uygulayacak.

 G7 ve AB, Ukrayna işgali nedeniyle yaptırım uyguladığı Rusya’ya petrol fiyat sınırı uygulayacak. Rus petrolüne uygulanacak fiyat seviyesi henüz belirlenmemişken, kapsamı ve tarihi ile ilgili yeni açıklamalar yapılıyor. G7’den bir yetkilinin verdiği bilgilere göre, Rusya'nın petrol ihracatına G7 üyelerinin ve Avustralya'nın 5 Aralık'tan itibaren uygulamayı planladıkları fiyat sınırı, sadece deniz yolu ile ihraç edilen petrole uygulanacak.  

Fiyat sınırı üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten yetkili, belirlenecek olan varil başına sabit fiyatın düzenli olarak gözden geçirileceğini belirtti.  WSJ'nin verdiği bilgiye göre de deniz yolu ile getirilen Rus petrolü, karaya boşaltıldıktan sonra piyasa fiyatından satılabilecek. Tekrar gemiye yüklenmediği sürece artık deniz yolu ile ihraç edilen Rus petrolü olarak tanımlanmayacak. Ancak gemiye yüklenir ve başka bir yere gönderilir ise yeniden fiyat sınırı uygulamasına dahil olacak.   

ABD’DEN TARİH AÇIKLAMASI

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, 5 Aralık'tan önce Rus petrolü yüklemiş olan ve bu kargolarını 19 Aralık'tan önce boşaltan tankerlerin Batılı hükümetlerin Rus petrolüne uygulayacakları fiyat sınırına konu olmayacaklarını bildirdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler