1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Güven Önal: Madenciliğin önemi dövizdeki yükselişle arttı

Güven Önal: Madenciliğin önemi dövizdeki yükselişle arttı

Maden Türkiye 2021 Fuarında bir konuşma yapan YMGV Başkanı Güven Önal, döviz kurlarındaki hareketliliğin madenciliğin önemini arttırdığını söyledi. 

Güven Önal: Madenciliğin önemi dövizdeki yükselişle arttı

Enerji Günlüğü - Maden Türkiye 2021 Fuarında bir konuşma yapan YMGV Başkanı Güven Önal, döviz kurlarındaki hareketliliğin madenciliğin önemini arttırdığını söyledi. 

Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’nin güvencesiyle açılan Maden Türkiye 2021 Fuarının açılışına katılan Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı (YMGV) Başkanı Prof. Dr. Güven Önal, Fuarın coğrafi çeşitliliğini bu yıl arttırarak başladığını bildirdi ve salgın hastalık şartlarına rağmen geniş bir katılım yelpazesi oluşturduğunu söyledi. 

“YERLİ KAYNAKLAR HAREKETE GEÇİRİLMELİ”

Güven Önal, madenciliğin ulusal gelire etkisine vurgu yaptı ve “Bugün pandemi koşullarına rağmen katılımcı sayısı yüksek bir fuarla karşı karşıyayız. Dövizdeki yükseliş madencilik faaliyetlerine daha çok önem vermemizi gerektiriyor. Kendi kaynaklarımızı harekete geçirmek zorundayız. Bu açıdan fuarın madencilik faaliyetlerine büyük bir açılım getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler