1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İsmail Gülle: Madenciliğin kilo değerini 2 dolara çıkarmalıyız

İsmail Gülle: Madenciliğin kilo değerini 2 dolara çıkarmalıyız

TİM Başkanı İsmail Gülle, Maden Türkiye 2021 Fuarındaki konuşmasında maden sektörünün ortalama kilo değerinin 2 dolara çıkması gerektiğini söyledi. 

İsmail Gülle: Madenciliğin kilo değerini 2 dolara çıkarmalıyız

Enerji Günlüğü - TİM Başkanı İsmail Gülle, Maden Türkiye 2021 Fuarındaki konuşmasında maden sektörünün ortalama kilo değerinin 2 dolara çıkması gerektiğini söyledi. 

Maden Türkiye Fuarı 2021 yılında 9. kez kapılarını açtı. 27 ülkeden 529 katılımcı ile 91 ülkeden ziyaretçi kaydı alan Fuarda konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ‘2026’da 300 milyar dolarlık ihracat’ hedefinin bir yıl öne çekilerek 2025’te yakalanabileceğini söyledi. 

Fuarın açılış törenindeki konuşmasında 2021 yılında ihracatta kaydedilen başarının altını çizen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, madencilik sektörünün toplam ihracattaki payının çok önemli olduğunu kaydetti ve “Bu dönemde ihracat rekorları kırarak 2021’i unutulmaz hale getirdik. İhracat ailesi Türkiye’nin umudu ve gururu oldu. Türkiye üretimini ve ihracatını aksatmamanın karşılığını aldı. Kasım ayında 21,5 milyar dolarlık rakamlara ulaştık. Elde ettiğimiz son rakamlarla ihracat seviyemizin 25 milyar dolar seviyesinde olduğunu gördük” dedi.

“MADENCİLİĞİN KATMA DEĞERİNİ ARTTIRMAMIZ GEREK”

TİM Başkanı İsmail Gülle, maden sektörünün ortalama kilogram değerini %25 oranında arttırmak gerektiğini belirterek, “2026’da 300 milyar dolarlık hedef koymuştuk. Göstergeler bunu 2025’e çekeceğimizi gösteriyor. Bu başarıyı devam ettirmek de Maden Türkiye Fuarı gibi fuarlarımızla olacak. Fiziki fuarlarımızın yanı sıra fuarlarımızda yapılan dijital uygulamalarımızla da bu süreci devam ettireceğiz. Madencilikte oldukça zengin bir ülkeyiz. 90 maden zenginliğinin 60’ına sahibiz. Bu madenlerimizi daha zengin bir şekilde işleyerek katma değerli ürüne dönüştürdüğümüzde ihracatımızı da destekleyeceğiz. Mermerde dünya 4’üncüsü bir ülke olarak katma değeri artırarak ihracat faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Artık madencilikte en önemli şey milyonlarca tonluk ihracatımızın kilogram değerini artırmaktır. 1,45 dolar olan kilogram değerini 2 dolara çıkardığımızda yıllık 300 milyar dolarlık rakama ulaşıyoruz. Madencilik fuarının bu hedefimize bizi ulaştıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler