1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ilısu HES’te elektrik üretimi test süreci başladı

Ilısu HES’te elektrik üretimi test süreci başladı

DSİ tarafından GAP Projesi kapsamında Mardin ve Şırnak il sınırlarında Dicle Nehri üzerinde kurulan 1200 MW’lık Ilısu Barajı ve HES, 7 Mayıs itibariyle elektrik üretimi test süreci başladı.

Ilısu HES’te elektrik üretimi test süreci başladı

Enerji Günlüğü - DSİ tarafından GAP Projesi kapsamında Mardin ve Şırnak il sınırlarında Dicle Nehri üzerinde kurulan 1200 MW’lık Ilısu Barajı ve HES, 7 Mayıs itibariyle elektrik üretimi test süreci başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) projesi kapsamında inşa edilen Ilısu Barajı ve HES İnşaatında 4.5 MW gücündeki yardımcı ünitenin ana şebeke ile senkronize hale getirildiğini ve ilk enerji üretimine geçildiğini açıkladı. Ilısu Barajı ve HES inşaatının iç ihtiyaçlarını karşılayacak olan yardımcı ünitede 28 günlük tam kapasite çalışma test süreci 7 Mayıs 2020 tarihi itibariyle başladı.

Ülke ekonomisine yıllık 2,5 milyar lira katkı sunması beklenen Ilısu barajında Baraj gölü 119,5 m yüksekliğe ve 9 milyar m3 hacme ulaştı.  Her biri 200 MW kurulu gücündeki 6 adet türbinin ıslak testleri devam etmekte olup Mayıs ayı içerisinde en az 1 türbini üretime geçecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler