1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İngiltere MB başkanından iklim değişikliği uyarısı

İngiltere MB başkanından iklim değişikliği uyarısı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney finansal hizmetler sektörünün fosil yakıtlara yatırımı kesmekte çok yavaş davrandığını ve bu durumun küresel ısınmayı keskin şekilde arttırabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere MB başkanından iklim değişikliği uyarısı

Enerji Günlüğü - İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney finansal hizmetler sektörünün fosil yakıtlara yatırımı kesmekte çok yavaş davrandığını ve bu durumun küresel ısınmayı keskin şekilde arttırabileceği uyarısında bulundu.

Gelecek yıl BM'nin iklim değişikliği için özel temsilcisi görevini üstlenecek olan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, finansal hizmetler sektörünün fosil yakıtlara yatırımı kısmak konusunda çok yavaş hareket ettiğini, bu konuda gecikmenin küresel ısınmada keskin bir artışa yol açabileceğini söyledi. 

Carney, BBC'ye yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın birçok finansal kurumun varlıklarını değersiz hale getirebileceği uyarısında bulundu. Ekmeklilik fonu analizlerinin şirketlerin politikalarının küresel ısınmanın 3,7-36,8 dereceğiye yükseleceğini gösterdiğini belirten Carney, küresel sıcaklık artışının Paris Anlaşması'nda öngörülen 1,5 dereceye çekilmesi gerektiğini vurguladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler