1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Naylon poşete karşı bez çanta

Naylon poşete karşı bez çanta

Enerji Günlüğü - Enerya, çevre bilinci ve korumasına katkıda bulunmak amacıyla Denizli ve Aydın’da çevreci, bez ekmek çantaları dağıtıyor.Doğalgaz...

Naylon poşete karşı bez çanta

Enerji Günlüğü - Enerya, çevre bilinci ve korumasına katkıda bulunmak amacıyla Denizli ve Aydın’da çevreci, bez ekmek çantaları dağıtıyor.

Doğalgaz ve elektrik piyasalarının önde gelen oyuncularından Enerya, plastik ve petrol türevi poşetlerin kullanım ve tüketimini, dolayısıyla çok uzun sürelerde çözünen bu maddelerin çevreye zararlarını azaltmak amacıyla bez ekmek çantaları hazırlattı. Denizli ve Aydın’da Enerya abone merkezlerine dağıtımı başlatılan Enerya logolu bez ekmek çantalarından isteyen aboneler, bu illerdeki Enerya abone merkezlerinden temin ederek çevre korumaya katkıda bulunabiliyorlar.

KİŞİ BAŞINA 312 NAYLON POŞET

Avrupa Birliği ülkeleri çevre, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden naylon poşet tüketimini azaltmak için poşetlere vergi ödenmesi ve yasaklanmasına varan önlemler aldı. AB Komisyonu verilerine göre, AB ülkelerinde kişi başına yılda ortalama 200 adet naylon poşet kullanılıyor. Alınan kararlar çerçevesinde, Avrupa'da kişi başına naylon poşet kullanımının 2025 yılı sonuna kadar 40 adete düşürülmesi amaçlanıyor. Türkiye'de ise bir kişi yılda ortalama 312 adet poşet kullanıyor.

ENERYA HAKKINDA...

Enerya, Türkiye’nin 2. en yaygın özel doğal gaz dağıtım şirketi olarak, 2003’ten bu yana Konya, Antalya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğal gaz dağıtımını ve altyapı faaliyetlerini sürdürüyor. Enerya ayrıca yine bu iller başta olmak üzere tüm Türkiye’de 2014 yılından bu yana elektrik ticareti yapıyor.

...

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler