1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NKP: Sinop NGS ÇED Raporu taraflı bir rapordur

NKP: Sinop NGS ÇED Raporu taraflı bir rapordur

Nükleer Karşıtı Platform, Sinop Nükleer Santral Projesi Çevresel etki Değerlendirmesi Raporu’nun taraflı bir bakış açısıyla hazırlandığını açıkladı. 

NKP: Sinop NGS ÇED Raporu taraflı bir rapordur

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform, Sinop Nükleer Santral Projesi Çevresel etki Değerlendirmesi Raporu’nun taraflı bir bakış açısıyla hazırlandığını açıkladı. 

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu`nun Sinop Nükleer Santral Projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun Sinop halkının görüşlerini göz ardı eden, taraflı bir bakış açısıyla hazırlandığını açıkladı. 

Elektrik Mühendisleri Odası’nda (EMO) bir basın toplantısı düzenleyen NKP, basın açıklamasında Sinop Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi’nin çevresel etkilerinin değerlendirildiği, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) 1. Toplantısı’na NKP mensuplarının alınmadığını hatırlatarak, halkın görüşleri alınmadan verilen kararları hükümsüz gördüklerini bildirdi. ÇED Raporu’nun projeyle ilgili gerçekleri yansıtmayan, taraflı bir rapor olduğu belirtilen açıklamada, NKP Bileşenlerinin Sinop’ta, Mersin’de ve İğneada’da nükleer santral kurulmasına izin vermeyecekleri bildirildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler