1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sinop Nükleer Santrali için müzakereler başladı

Sinop Nükleer Santrali için müzakereler başladı

Türkiye ile Rusya arasında Türkiye’nin ikinci nükleer enerji santrali olması beklenen Sinop Nükleer Elektrik Santrali’nin inşa edilmesine ilişkin müzakereler başladı.

Sinop Nükleer Santrali için müzakereler başladı

Enerji Günlüğü - Sinop’ta Rus teknolojisiyle kurulması planlanan Türkiye’nin ikinci nükleer enerji santrali için Rosatom ile müzakerelerin başladığı kaydedildi. 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye ile Rusya arasında Sinop'ta nükleer güç santrali inşa edilmesine dair müzakerelerin başladığını açıkladı. Sinop NGS'nin Mersin'de kurulum çalışmaları devam eden Akkuyu NGS'nin ardından Türkiye'nin ikinci nükleer enerji santrali olması planlanıyor.

Sinop'un, nükleer santral inşası için cazip bir nokta olduğunu belirten Lihaçev, "Büyük bir nükleer santralin gelecekteki varlığını da göz önünde bulundurarak, teknolojik ittifaklar kurulması, yatırım politikası ve Türkiye enerji piyasasının şekillendirilmesi açısından yaklaşımlar oluşturmak üzere Türk iş ortaklarımızla görüşmelere başladık" dedi.

Sinop Sahası’nda toplam gücü 8400 MWe kadar çıkabilecek 4-6 ünite PWR, BWR ya da PHWR tipi nükleer reaktörlerden oluşacak bir nükleer santral kurmak üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (TAEK) başvuruda bulunan EÜAŞ’a 22 Ağustos 2012 tarihinde Kurucu statüsü verilmişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler