1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. CHP Milletvekili Öztunç’tan Sinop NGS için yurttaşlara dava daveti

CHP Milletvekili Öztunç’tan Sinop NGS için yurttaşlara dava daveti

CHP Doğa Haklarında Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Sinop Nükleer Santrali projesi için verilen ÇED Olumlu kararına karşı tüm yurttaşları 30 günlük süre içinde dava açmaya davet etti. 

CHP Milletvekili Öztunç’tan Sinop NGS için yurttaşlara dava daveti

Enerji Günlüğü - CHP Doğa Haklarında Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Sinop Nükleer Santrali projesi için verilen ÇED Olumlu kararına karşı tüm yurttaşları 30 günlük süre içinde dava açmaya davet etti. 

Sinop Nükleer Santrali projesi için ÇED Olumlu kararı verilmesi üzerine yorumda bulunan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, projenin maliyet ve takvimin hedefimizle uyuşmadığı yönlü açıklamalarına rağmen projenin devam ettirildiğine dikkat çekerek, vatandaşları alınan ÇED Olumlu kararına karşı dava açmaya davet etti. 

Öztunç, rapor ekinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi kurumların konuyla ilgili birimlerinin görüşlerinin olmadığına dikkat çekerek, “İşlem dosyalarına bakıp gerçeği ortaya çıkaracağız. Oldu bittilerle nükleer santral yapmaya çalışıyorlar. Bu nedenle, dava açmak zaruridir. ÇED Olumlu kararı 11 Eylül’de verildi. 30 günlük dava açma süresi var. Tüm yurttaşlarımızı dava açmaya davet ediyorum” dedi.

"BÖLÜM BAŞKANI ÇED FİRMASI PERSONELİ OLMUŞ, ÜNİVERSİTEDEN RAPORLAR ALDIRTMIŞ”

CHP Doğa Hakları olarak, Sinop Nükleer Santrali ÇED raporunu incelediklerini ve bir rapor olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Öztunç “ Raporda, nükleer santralin radyolojik yayım analizini, Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlandığı söyleniyor. ÇED raporunu hazırlayan ekipte nükleer mühendis olarak gösterilen bir kişi, Nükleer Enerji Mühendisliği bölüm başkanı. Raporu hazırlayan personel, bölüm başkanlığını yürüttüğü birimi referans göstererek, nükleer santrali etkisiz göstermeye çalışmaktadır. Bu konuyu araştıracağız” dedi.  

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler